menvereniging in de bosrijke omgeving van Breda
menvereniging in de bosrijke omgeving van Breda

Terheijden Authentiek

Verslag van de rit “Terheijden Authentiek

op zondag 23 april 2017.

 

De rit werd georganiseerd door de T O V (Terheijdense Oldtimer Vrienden en de hoofdsponsor is Garagebedrijf Van Riel uit Terheijden.)in samenwerking met DBA.

Allereerst konden we op het inspanterrein een kopje koffie met iets lekkers gebruiken. Daarna werden alle supermooie “inspanningen” opgetuigd. De ene koets was al fraaier dan de andere. Precies 11 uur vertrokken we. Ik had het geluk, dat ik op de mooie jachtwagen (met nr. 1) van Jac mocht meerijden, waarvoor drie Haflingers, in de vorm van een klavertje drie, de wagen trok. (Jac kreeg de prijs van het mooiste meerspan). Ed had een duidelijke routebeschrijving, dus we konden niet misrijden en naast mij zat Yvon, die later de prijs van de mooist geklede dame kreeg. En mijn geluk kon de gehele dag niet op, want wat reden we een prachtige route vanuit Terheijden via pittoreske dorpjes, waar al de boerderijen versierd waren met bloeiende boomgaarden. De dorpshuisjes hadden allen zeer verzorgde voortuintjes. Het prachtige Wagenberg met de grote kerktoren was een herkenbaar punt in het landschap. Ongeveer 12 uur werden we door de charmante verkeerregelaars een erf op geleid. Waar zich een soort paradijs ontplooide: bloeiende rose appelbomen, een lange gedekte tafel met broodjes en vele lekkernijen. Het toppunt was beschuit met aardbeien. Er was zelfs een tuinzitje met 100 jaar oude meubelen en een motorfiets uit vroeger tijden. Een driepoot waar aan een ketting een pan met soep boven het houtvuur hing, heerlijk om van binnen en van buiten warm te worden. Dat was wel nodig want het was bar koud. De volgende etappe was naar het kerkdorp Den Hout, de grote brink, die gezamenlijk eigendom is van alle bewoners die er rondom wonen. Het was vroeger de plaats waar het vee ‘s nachts bijeengebracht werd, nadat het gegraasd had op de velden. De drinkvijver herinnert nog aan die tijd. Nu was het een uitstekende plaats om de sherry-stop te houden. Wat een idyllische en rustige plaats. Volkomen in tegenstelling met de volgende stop, het evenemententerrein, waar o.a. trekkertrekwedstrijden werden gehouden. Er was ook nog een antieke auto show. Tussen al die herrie en drukte laveerden onze antieke wagens en werd er een fraaie presentatie gegeven, onder grote belangstelling van het aanwezige publiek. Jolanda met haar duidelijke microfoon stem, vertelde op een enthousiaste manier, wat voor fraais er te zien was. Langs de lawaaierige tractoren spoedden we ons naar de inspanplaats. We hadden ongeveer 27 km gereden. Na het uitspannen stond ons nog een heerlijke maaltijd te wachten.

Hier hield de voorzitter Ad een speech en bedankte iedereen voor de gezelligheid en vooral de organisatoren voor het vele werk en natuurlijk de hoofdsponsor Garage van Riel uit Terheijden.

Marije en Leen hadden, de hele dag, de aanspanningen kritisch en vakkundig bekeken en er de volgende prijswinnaars geselecteerd;

1e prijs Enkelspan;                            Herman Barendrecht

1e prijs Tweespan;                            Toon Wouters

1e prijs Meerspan;                            Jac de Leeuw

Mooist geklede dame;                      Yvonne Voogel

Schoonste geheel;                           Jan v Riel / Ad v Beurden

 

Jolanda en Jan bedankten vooral de vele vrijwilligers, die zo veel werk verricht hadden.

 

Cees Verloop.

 

Een reactie plaatsen