menvereniging in de bosrijke omgeving van Breda
menvereniging in de bosrijke omgeving van Breda

Home

Onze menvereniging is actief in de mooie omgeving van Breda en heeft als doel het bevorderen van het aangespannen rijden en het behoud van het authentieke gerij. Wij proberen onze maandritten zo uit te zetten dat er met authentieke koetsen gereden kan worden.

 

 Onze vereniging is opgericht in 1971 en heeft momenteel ca. 45 rijdende leden en 20 vrienden. De activiteiten bestaan uit maandritten die in principe op de eerste zondag van de maand gereden worden. Van deze maandritten is er een speciale jaarrit de “Prinsenrit” genaamd. Dit in navolging van de prinsen van Oranje, die vanuit het Kasteel van Breda reden in de bosrijke omgeving van Breda.

 

Inschrijving hiervoor staat open voor alle liefhebbers die met hun authentieke aanspanning mee willen doen. Sinds 2002 hebben we een aantal jaren eind maart/begin april ter afsluiting van het schaatsseizoen op de kunstijsbaan in Breda een zeer geslaagd arrenslee-evenement georganiseerd. Verder organiseren we een aantal keren per jaar clubavonden met een bepaald thema gerelateerd aan paarden en aangespannen rijden. Voorbeelden hiervan zijn; avond met een paardentandarts, een avond over het toiletteren van paarden en een avond over het restaureren van koetsen. 

 

Om onze activiteiten te kunnen continueren en uit te bouwen zijn we altijd op zoek naar; Nieuwe leden, sponsors en adverteerders voor onze website